Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Баляш

Прес-реліз,   П'ятниця, 29 вересня 2017, 10:33

Рятувати бюджет-2018 треба за рахунок скорочення чиновників, – Баляш

Олег Баляш

Голова Львівської міської організації "Наш край" Олег Баляш, коментуючи преокт держбюджету на 2018 рік, наголосив, що уряд вкотре намагається перекласти власну відповідальність на плечі місцевих бюджетів.

"Українські міста та села не будуть розвиватись, якщо уряд перекладатиме на місцеві бюджети свої зобов’язання з фінансування комунальних пільг, субсидій та витрат на медицину й освіту. Якщо уряд не знаю, де взяти кошти, то нехай скоротить завищені видатки на апарат: рятувати бюджет-2018 треба за рахунок мерседесів чиновників, а не грошей громад", – заявив Баляш.

За словами Баляша, партія "Наш край" отож вимагає забезпечити фінансування пільг та субсидій з ЖКГ у повному обсязі із державного бюджету, а також – забезпечити виплату субвенцій на освіту та медицину.

"Пільги та субсидії, фінансування освіти та медицини, субвенція на перевезення пільгових категорій – це державні гарантії, які не повинні фінансуватись із місцевих бюджетів. Якщо уряд вирішив перекласти на місця частину видатків, то повинен дати і нові джерела надходжень. Але він цього не робить. На освітню субвенцію не закладено жодного відсотку росту в той час, як освітянам пообіцяли підвищити зарплату на 25%.

Лише на компенсацію пільгового проїзду наступного року потрібно не менше 2,5 млрд грн, субвенція на освіту має бути збільшена на 4,5 млрд грн, на медицину – на 7 млрд грн. Місцеві бюджети мають фінансувати рішення, які ухвалено на місцевому рівні. Соціальні гарантії держави мають фінансуватися з держбюджету", – розповів Баляш.

Як відомо, Уряд в проекті бюджету на 2018 рік передбачає фінансування з місцевих бюджетів витрат на пільги низки категорій громадян на опалення, електроенергії, водопостачання та відведення, сплату комунальних послуг, утримання будинків та прибудинкових територій, вивезення побутового сміття.

Замість субвенції з держбюджету усі витрати лягають на місцевий бюджет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.