Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

Вівторок, 3 жовтня 2017, 17:30

З жовтня мінімальний розмір пенсії планують підняти на 140 гривень

пенсіонери

З 1 жовтня мінімальний розмір пенсії може зрости до 1452 гривень.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, уряд передбачив у проекті мінімальний розмір пенсії з жовтня у 1452 гривень, а не до 1373 гривень, як планувалося раніше. 

«Сьогодні обговорювалася пенсійна реформа, було прийняте ще одне важливе рішення про те, що ми готові, і у нас є для цього ресурс, щоб з 1 жовтня мінімальний розмір пенсії зріс не до 1373 гривні, як планувалося раніше, а щоб мінімальний розмір пенсії зріс до 1452 гривні», – наголосив Павло Розенко.

За його словами, у зв'язку з цим, мінімальна пенсія може зрости на 140 грн.

Наразі це рішення уряду має затвердити Верховна Рада.

Нагадаємо, як зазначиав ще у серпні голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ Іван Міклош, у рамках нової пенсійної реформи передбачено підвищення пенсій та страхового стажу упродовж 10 років.

Також, за умовами пенсійної реформидля людей, які ідуть на пенсію у віці 60 років – у 2018 році потрібен буде робочий стаж у 25 років. Однак кожного року необхідний робочий стаж підвищуватиметься на 1 рік і у 2028 році становитиме 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.