Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Каталонія

informat.com.ua

Вівторок, 3 жовтня 2017, 13:04

У МЗС України не визнали референдум за незалежність у Каталонії

Каталонія

МЗС вважає нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії та визтупає за збереження територіальної цілісності Іспанії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. 

Як заявила речник МЗС України Мар'яна Беца, у Міністерстві закордонних справ України вважають нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії.

"Україна вважає нелегітимним проведений каталонської владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", – зазначила Мар'яна Беца.

За її словами, Україна виступає за повагу суверенітету й територіальної цілісності всіх держав світу в межах визнаних кордонів.

Нагадаємо, 1 жовтня відбувся референдум про незалежність Каталонії, під час якого зіткнулися прихильники незалежності Каталонії та іспанські правоохоронці. У результаті зіткнень постраждали майже 900 осіб.

За попередніми підрахунками голосів, 90% осіб, які взяли участь у референдумі, проголосували за незалежність Каталонії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.