Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Батьківщина

Прес-реліз,   Середа, 4 жовтня 2017, 14:47

Якби влада виконувала закони, сьогодні пенсії були б значно більшими, – Крулько

Батьківщина

Уряд зобов’язаний провести індексацію та осучаснення пенсій за чинними законами, а не робити шоу із законодавчими змінами й гучними заявами про так звану реформу.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «NewsOne».

«Зміни до пенсійного законодавства – це не пенсійна реформа. Адже кардинально не змінюються підходи до того, яким чином будуть формуватись пенсії. Все залишається, як є, зокрема, солідарна система. Та найголовніше: зміни не вирішують ключової проблеми, яка полягає у тому, що пенсія повинна бути на рівні прожиткового мінімуму, який був визначений за методологією, затвердженою урядом ще у 2000 році. І якщо йти за методологію, то в цьому році пенсія мала б бути 2562 гривні. Це саме та пенсія, про яку можна було б сказати, що вона справедлива і відповідає хоча б мінімальним потребам і за яку особа непрацездатного віку могла б прожити місяць», – детально пояснив політик.

Він також нагадав, наскільки вже девальвувала гривня і скільки отримували пенсіонери за уряду Юлії Тимошенко, а скільки отримують зараз, якщо врахувати курсову різницю.

«Наразі ж уряд говорить про підняття мінімальної пенсії на 140 гривень. Це дуже мало!» – наголосив парламентар.

На переконання заступника Голови партії, пенсії треба було піднімати давно, бо ще ніколи не було такої несправедливості у різниці між пенсіями і зарплатами у деяких відомствах та державних підприємствах.

«Коли у голови «Нафтогазу» зарплата 2 млн грн, коли у суддів зарплати будуть більше 300 тис. грн, коли формують департаменти, де зарплата буде прив’язана до євро, то вибачте, але люди відчувають цю несправедливість і те, що їм не нараховують навіть мінімум, який мали б отримати за законом», – обурився депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.