Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 12:45

До грудня у 100 ОТГ відбудуться перші вибори

вибори

Станом на жовтень 71 об'єднана громада готова провести перші вибори цього року, а ще 50 ОТГ завершують процес об'єднання.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За даними Мінрегіонбуду,на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 71 об’єднаній територіальній громаді, до складу яких увійшли 317 місцевих рад.

Також ще близько 50 ОТГ знаходяться на завершальних стадіях процедур об’єднання.

"Об’єднані громади, звернення щодо яких вже подані до ЦВК, теоретично, ще встигають провести перші вибори у грудні цього року. Рішення про оголошення таких виборів ЦВК має прийняти не пізніше 13 жовтня, тобто за 70 днів до 24 грудня – останнього можливого в цьому році дня для проведення виборів", – наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, раніше Мінрегіон склав перелік потенційних центрів спроможних громад у кожній області України.

Станом на сьогодні на Львівщині створено 35 об’єднаних територіальних громад. У 25 із них уже проведені перші вибори. Це сьомий показник по Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.