Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

ahmedabad.com

Четвер, 6 вересня 2012, 14:02

Кабмін скасував обов’язкову сертифікацію готелів

Уряд прийняв постанову про скасування обов’язковості сертифікації послуг із тимчасового проживання.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Метою постанови є забезпечення узгодженості у законодавстві стосовно туристичного сектору, оскільки встановлення категорій готелям та аналогічним засобам розміщення відбувається добровільно, а сертифікація послуг з тимчасового розміщення (проживання) – на сьогодні ще обов’язкове», – зазначено у повідомленні.

Частина європейських країн перед вступом до ЄС також відмовилася від обов’язкової сертифікації. Серед них Польща, Литва та Латвія. А вже наприкінці 2009 року Європейська готельно-ресторанна конфедерація затвердила єдині стандарти класифікації готелів HOTREC, згідно з умовами якого здійснюється категоризація готелей.

«Реалізація даного документа забезпечить зменшення матеріальних витрат суб’єктів господарювання туристичної сфери під час здійснення своєї діяльності, а саме на надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)», – сказано у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.