Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Вівторок, 10 жовтня 2017, 16:04

Ганущина звинуватили у маніпулюванні сесією Львівської облради

Олександр Ганущин

Депутат Ігор Тенюх заявив, що голова Львівської облради Олександр Ганущин перед голосуванням дає словесні команди-вказівки, як має проголосувати зал.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради заявив депутат Ігор Тенюх, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні Ігор Тенюх заявив, що голова Львівської облради Олександр Ганущин перед голосуванням депутатів вживає фрази "Прошу визначитись" та "Прошу підтримати" і таким чином схиляє депутатський корпус до прийняття або неприйняття конкретного рішення.

"Та навіть в Севастопольській міській раді, де засідав зовсім інший контингент, я з таким не стикався. Голова Львівської обласної ради не має права маніпулювати депутатами. Тому я вношу пропозицію, щоб з наступної сесії голова говорив лише "Ставлю на голосування" і все. І нехай депутати в сесійній залі самі вирішують, чи підтримувати питання. Бо наразі, коли хочемо відстояти те чи інше рішення, бачимо, що вже заздалегідь усе вирішено", – зазначив Ігор Тенюх.

Він також зауважив, що громадяни обирали депутатів облради для того, аби вони захищали інтереси Львівщини, відтак Тенюх закликав обласних обранців бути совісними і чесними.

"Люди нас обирали для того, щоб ми відстоювали українську позицію, інтереси Львівщини. Закликаю вас не допускати, аби голова облради маніпулював рішенням депутатів. Сподіваюся на вашу совість і честь", – наголосив Ігор Тенюх.

У свою чергу Олександр Ганущин пояснив, що кожен депутат має право на виступ із мотивів перед голосуванням будь-якого питання, тому він його і використовує. А депутатський корпус, який на його думку, є мудрим, здатен самостійно прийняти рішення.  

"Правда є дуже простою: кожен депутат має перед тим, як розпочнеться процес голосування, право на виступ із мотивів. І я в тому числі, адже є таким ж депутатом, як і інші. Я вважаю, що це є моїм правом і ніхто його від мене не відбере. Всі однаково рівні, і кожен має змогу перед голосуванням пробувати переконати у тому, що цей проект рішення є добрим чи поганим. На це віддається одна хвилина, а я роблю це значно стисліше, економлячи час. Тому я тут проблеми не бачу. Ба більше того, я не бачу проблеми у тому, що закладається в систему. В нас мудрі депутати і кожен із 84 депутатів здатен сам прийняти рішення, незважаючи на виступ того чи іншого депутата. Тому проблема є надуманою, як би її не намагалися подати окремі громадяни", – зауважив Олександр Ганущин.

Зазначимо, львівські журналісти неодноразово зауважували збіги у голосуванні депутатів обласної ради відповідно до того, як висловлюється Олександр Ганущин.

Сьогодні, до прикладу, під час блоку заяв Львівської облради, у якому було три заяви, які подала фракція ВО "Свобода", Олександр Ганущин коментував "Прошу визначитись". І всі три заяви депутати не підтримали.

Коли голова облради каже: "Прошу підтримати", то у переважній більшості випадків депутати голосують "за" дане питання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.