Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

nter.net.ua

Четвер, 6 вересня 2012, 14:46

Заходи із вшанування пам’яті Йосипа Сліпого відбудуться у вересні на Львівщині

Заходи із вшанування пам’яті глави Української греко-католицької церкви Патріарха Йосипа Сліпого відбуватимуться на Львівщині упродовж всього вересня.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

«Зокрема, планується 7 вересня, у день смерті Патріарха, проведення Божественної літургії в соборі Святого Юра у Львові та панахиди в крипті біля могили Йосипа Сліпого, а також відвідання Музею Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ в Трускавці», – зазначено у повідомленні.

Заплановане також відкриття фотовиставки, погашення маркованого конверту, присвяченого 120-річчю Патріарха та урочиста академія у Львівській опері на 29 вересня.

Окрім того, письменник Роман Лубківський запропонував відновити кабінет Йосипа Сліпого в будинку, де зараз розміщено географічний факультет ЛНУ ім. І. Франка, а також звернутися до уряду щодо видання повного зібрання творів Патріарха Йосипа Сліпого.

Нагадаємо, що рішенням № 339 від 20 грудня 2011 року Львівська обласна рада проголосила 2012 рік Роком Ярослава Стецька, Роком УПА, Роком Йосипа Сліпого, Роком Олекси Новаківського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.