Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Середа, 11 жовтня 2017, 17:54

На виборах в ОТГ влада тисне по всій вертикалі, – Крулько

ВО "Батьківщина"

Такого адміністративного тиску на виборах в ОТГ, як здійснює зараз БПП по всій вертикалі, не було навіть за часів Януковича.

На цьому наголосив народний депутат, заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на одному з телеканалів, коментуючи повідомлення про перехід одного з кандидатів на голову об’єднаної територіальної громади з «Руху нових сил» у БПП.

«Я теж займаюсь виборами в ОТГ від «Батьківщини». Так от, можу сказати, що такого адміністративного тиску, як здійснює БПП по всій вертикалі, у тому числі на наших кандидатів від «Батьківщини», не було навіть за часів Януковича. Людей змушують не йти на вибори, змінювати партії», – наголосив політик.

Іван Крулько додав, що такі історії у регіонах непоодинокі. Наприклад, у Чернівецькій області, за словами парламентаря, члена «Батьківщини» змусили піти на вибори на голову ОТГ від «БПП-Солідарність».

«От що відбувається на виборах в об’єднаних громадах! Припиніть знищувати демократію!» – закликав провладні політичні сили Іван Крулько.

Щодо акції протесту 17 жовтня, то, на думку заступника Голови партії «Батьківщина», влада зобов’язана забезпечити право людей сказати своє слово на зібраннях, а правоохоронні органи повинні забезпечити безпеку громадян.

Адже відповідно до Конституції, громадяни України мають право на мирні зібрання та протести. І підстав для протестів у них більш, ніж достатньо.

«Скажіть, будь ласка, в Україні все чудово із захистом прав людини? Ні. Чи можливо у нас з демократичними інституціями все чудово? Ні. Чи може у нас вибори відбуваються у чесний спосіб і без адміністративного тиску? Ні. Чи може у нас ухвалений закон «Про вибори на пропорційній основі»? Чи є закон «Про імпічмент президента», чи закон «Про тимчасові слідчі комісії парламенту»? Ні, ні і ще раз ні», – зауважив Іван Крулько.

Парламентар переконаний, що громадяни України, які хочуть демократично висловитись на мирній акції, мають право це зробити. І влада повинна забезпечити їм реалізацію цього права. Більше того, влада, як і лідери політичних сил – організаторів акції, несуть за цю акцію відповідальність.

«Хоча влада несе навіть більшу відповідальність, бо влада володіє силою, ресурсом і правоохоронною системою. І її перше завдання – забезпечити громадський порядок і реалізацію прав людини», – підсумував депутат від «Батьківщини».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.