Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Четвер, 12 жовтня 2017, 10:54

Мета пенсійної реформи, аби українці не дожили до «заслуженого відпочинку», – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Середній вік життя в українців чоловічої статі – 66 років, а згідно з підписаним Законом про пенсійну реформу, вік виходу на «заслужений відпочинок» збільшується до 65 років.

На цьому у своєму відеоблозі у Facebook наголосив голова Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба місцевого партосередку.

Очільник «Батьківщини» на Львівщині зауважує, що ще в липні цього року Держстат визначив прожитковий мінімум на рівні 2562 гривень, а з січня наступного року Уряд обіцяє мінімальну пенсію 1450 гривень.

«Виникає питання – куди зникає половина коштів, в чию кишеню вони йдуть. Тим більше, що за таку суму не кожен пенсіонер зможе якісно харчуватися та сплачувати комунальні послуги, які нестримно дорожчають», – зазначив  Михайло Цимбалюк.

Головний «батьківщинівець» Львівщини звернув увагу на те, що зменшується оцінка страхового стажу від 1,35% до 1%. Це призведе до зменшення суми заслужених важкою працею коштів усім, хто вийде на пенсію вже наступного року.

«Збільшення мінімального страхового стажу з 15 до 25 років вдарить по громадянам, які працювали в колгоспах, а після їх ліквідації, скороченням робочих місць у селах, вимушені займатися підсобним сільським господарством. Складається враження, що відбувається цілеспрямована зачистка сільського населення, яке все своє життя віддано працювало на землі», – розповів Михайло Цимбалюк.

За словами політика, «батьківщинівці» не проти підняття пенсій, але важливо, щоб влада їх індексувала на рівень інфляції, бо насправді реальна пенсія в Україна зараз мала би бути понад 3 тисячі гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.