Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Пісні війни

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 10:30

У Львові представили диск пісень заспіваних АТОвцями і співаками

Пісні війни

Учасники антитерористичної операції є співавторами та виконавцями пісень.

Вчора учасники та організатори проекту соціально-мистецького "Пісні війни" представили диск до якого увійшло 16 пісень присвячених АТО.

До волонтерського проекту долучились вокалісти гуртів "Антитіла" – Тарас Тополя, "Kozak system" – Іван Леньо, "Мері" – Віктор Винник, "Тінь сонця" - Сергій Василюк, "Мандри" – Сергій Фоменко, "Ot vinta" – Юрій Журавель, вокальна формація "Піккардійська терція". Також співаки Арсен Мірзоян, Анастася Приходько, Оксана Муха, Ірина Доля, Тарас Гаврик, сестри Тельнюк, Павло Табаков. Вони виконали пісні у дуетах з учасниками АТО. Як наголосила автор проекту, журналіст Галина Гузьо, всі вояки, які взяли участь у проекті, є учасниками АТО-добровольцями.

Тираж CD – 5000 примірників. Тисячу відправили до Генерального штабу ЗСУ і подальшої передачі у зону АТО (на передову) та y військові частини.
Сьогодні о 17 годині у Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного відбудеться концерт-презентація проекту, приурочений Дню захисника України. Також сьогодні заплановано оприлюднити y інтернеті усі 16 пісень на офіційному Youtube-каналі проекту. Деякі з них вже є у ротації всеукраїнських FM-радіоcтанцій. Як додала Галина Гузьо, на офіційний сайт проекту можливо буде завантажено для вільного доступу музику пісень без вокальних партій.

Робота над CD тривала півтора року. На його запис зібрали близько 400 тисяч гривень. Співачка Анничка Чеберенчик, яка також заспівала одну з пісень, зібрала половину цієї суми серед української діаспори в США. Список меценатів, які пожертвували більше тисячі гривень є на тильній стороні обкладинки диску. До диску також додано брошуру з текстами усіх пісень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.