Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Четвер, 6 вересня 2012, 17:39

Міжнародний фестиваль Бруно Шульца стартував у Дрогобичі

Сьогодні у Дрогобичі розпочався 5-й Міжнародний фестиваль Бруно Шульца, який триватиме до 12 вересня. 

На відкритті фестивалю, присвяченому 120-й річниці з дня народження та 70-й річниці з дня смерті відомого письменника та художника Бруно Шульца були присутні відомі письменники, дослідники творчості Шульца з 17 країн світу, представники дипломатичних установ. 

З привітальним словом виступив міністр культури України Михайло Кулиняк та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін. 

В офіційних урочистостях взяв участь також і мер Дрогобича Олексій Радзієвський, який у 2001 році був причетний до скандалу з викраденням фресок Бруно Шульца. 

Одразу після офіційно відкриття фестивалю, український письменник Тарас Прохасько, редактор Газети Виборчої Адам Міхнік та відомий ізраїльський письменник Давид Ґроссман виголосили інавгураційні лекції: "Бруно Шульц для України та світу".

Протягом фестивалю у Дрогобичі будуть відбуватися літературні зустрічі, дискусії, театральні та музичні виступи, мистецькі проекти. З 10 по 12 вересня у рамках фествиалю також відбудеться міжнародна наукова конференція: "Бруно Шульц як філософ та теоретик літератури".  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.