Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

туризм

blog.karpaty.info

Четвер, 6 вересня 2012, 18:05

На фестивалі автентичного мистецтва у Львові запрезентують давні українські весільні обряди

16 вересня у Шевченківському гаю у Львові вже вчетверте відбудеться фестиваль автентичного мистецтва «Веретено», який цього року знайомитиме відвідувачів із давніми весільними обрядами Львівщини, Гуцульщини, Поділля та Слобожанщини.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Відвідувачі зможуть побачити такі обрядові дійства, як «Різання барвінку», «Розплітання коси», «Вирядження молодого до шлюбу», «Пов’язування намітки», «Вінкоплетини», «Весільний обрядовий танець», «Зустріч молодого у молодої».

Проводитимуться також майстер-класи  із виготовлення весільної атрибутики: квіти для оздоблення короваю, обрядове печиво – весільні гуски, плетення барвінкових вінків, ляльки – мотанки «нерозлучники», «берегині родинного вогнища», ткання весільної сорочки, прядіння ниток на сорочку, вишивання весільної сорочки, плетення весільного бриля, а також майстер-клас із пов’язування намітки.

Окрім того, будуть представлені колекції давніх весільних строїв, сучасного стилізованого весільного одягу. Відбудеться презентація виставки  ілюстрацій «Українське весільне вбрання», у якій представлятимуться весільні строї різних етнографічних регіонів України.

«Наявність на фестивалі старостів, дружок, молодят, можливість перетанцьовування із молодою обрядового танцю «Гуцулка», весільне частування, веселі троїсті музики та запальні автентичні танці – все це створить атмосферу справжнього давнього українського весілля. Маленькі гості будуть запрошені  на Дитячу галявину із  майстер-класами з виготовлення іграшок з трави, ляльки-мотанки, пташок з тіста», – зазначено у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.