Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

zn.ua

П'ятниця, 7 вересня 2012, 09:03

ВР дозволила створити в Україні земельний банк

Верховна Рада України прийняла як закон законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності, яким в Україні вводитися земельний банк.

"За" відповідний проект закону проголосували 238 народних депутати з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону, у земельний банк передаються всі землі, які буде далі перепродаватися.

Банк зможе надавати кредити аграріям не більше ніж під 5%.

Законом визначено, що землями комунальної власності вважаються земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об'єкти нерухомого майна комунальної власності відповідної територіальної громади, що знаходяться в постійному користуванні органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій, а так само всі інші землі, розташовані в межах власності сіл, селищ, міст, крім земель, якими користуються органи держвлади і де розміщена держвласність.

Також планується, що розпоряджатися землями комунальної власності будуть органи місцевого самоврядування.

У комунальній власності будуть перебувати землі крім тих, де розміщені об'єкти держвласності, інші землі, розташовані за межами населених пунктів, крім земель приватної власності та земельних ділянок.

Законом передбачено, що з моменту набрання відповідним актом чинності, у разі його прийняття, всі землі вважаються розмежованими.

Нардепи також розширили повноваження ВРУ в частині розпорядження особливо цінними землями. Рішення про таких землях повинно прийматися з дозволу народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.