Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

ukr.etp.com.ua

П'ятниця, 7 вересня 2012, 09:31

Держгірпромнагляд виявив 76 порушень на 9 об’єктах у ході перевірки готовності підприємств Львівщині до роботи в осінньо-зимовий період

Теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області в ході перевірки готовності підприємств до роботи в осінньо-зимовий період на 9 об’єктах виявило 76 порушень при експлуатації систем газопостачання, з них - 21 при веденні робіт підвищеної небезпеки та 29 при експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Про це повідомила прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області.

Теруправлінням заборонено виконувати роботи з оглядів та очищення димо-вентиляційних каналів в ДКП ЖЕК №3 (м. Борислав) та експлуатацію систем газопостачання житлових квартир житлових будинків по вул. Шухевича, 4, вул. Шухевича, 10 та вул. Шухевича, 16 (м. Борислав); експлуатацію газового двохфункційного котла та газової плити ПГ-4 квартири № 3 по вул. Святого Юра 44 (м. Дрогобич). 

Також зупинено експлуатацію системи газопостачання «Госпрозрахункової стоматологічної поліклініки м. Львова». У цьому медзакладі виявлено ряд порушень, зокрема відсутні паспорт на газове господарство та договір з СПГГ ПАТ ’’Львівгаз’’ на планове технічне обслуговування внутрішніх систем газопостачання і газового обладнання, не дотримано періодичність і порядок технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання, відсутній паспорт на газове господарство та ін. 

У Львівських комунальних підприємства ’’Новий Львів’’, ’’Снопківське’’ та № 503 відсутній дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки. Власники житлового фонду не проводили щорічні огляди стану герметизації підземних вводів і випусків інженерних комунікацій в житлових будинках. ЛКП не забезпечені приладами для вимірювання ефективності роботи димових та вентиляційних каналах. Ці підприємства не залучають представників СПГГ для відключення газових приладів від системи газопостачання при виїзді мешканців, а при вселенні, зокрема і повторному, для їх включення, що не забезпечує своєчасний інструктаж квартиронаймачів. 

У КП «Пустомитиводоканал» працівники не забезпечені теплим спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту згідно з галузевими нормами, не ведеться облік видачі ЗІЗ, не виготовлені паспорти заземлюючих пристроїв, не проведено заміри опору заземлення та опору ізоляції електроустановок. 

За виявлені порушення на згаданих підприємствах оштрафовано вісім працівників, в тому числі четверо керівників. 

Перевірки стану готовності об’єктів життєзабезпечення населення, об’єднаних диспетчерських та аварійних служб житлово-експлуатаційних організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року проводяться на виконання листа Держгірпромнагляду України від 20.08.2012 р. № 7089/0/4.1-06/6/12 та розпорядження КМУ від 27.07.2012 р. «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 року».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.