Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 7 вересня 2012, 13:35

600-ліття перенесення столиці латинських архієпископів з Галича до Львова святкують цими днями у Львові

Ювілей 600-ліття перенесення столиці латинських архієпископів з Галича до Львова відзначають цими вихідними у Львові. З нагоди свята Львів відвідав особистий представник Папи Римського Бенедикта XVI кардинал Йозеф Томко.

Про значення римо-католицької церкви та програму заходів йшлося сьогодні на прес-конференції, присвяченій ювілею.

Особистий представник Папи Римського Бенедикта XVI кардинал Йозеф Томко привітав усіх з ювілеєм та додав: «600 років – то довга історія. Вона була радісною і не дуже. Найважливіше, щоб церква була постійно з вами. Важливо, щоб сучасна людина усвідомила та зрозуміла значення церкви у своєму житті... Проведення ювілею у Львові показує, що християни в Україні є відкриті світові».

«Я хочу підкреслити, що римо-католицька церква в Україні – це не є церква польська. Ми тут маємо спадщину польських традицій, культури, костелів, але ми є вірними римо-католицької церки в Україні», - наголосив Митрополит Львівської римсько-таколицької церкви Архієпископ Мечислав Мокшицький.

Ювілей стане нагодою для міжнародного форуму істориків Sescenti Anni , під час якого вчені з України та Польщі обговорюватимуть духовну спадщину львівської архідієцезії. Наукова сесія проходитиме у колишній каплиці римо-католицької семінарії і Музеї історії релігії..

У Музеї та Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка пройдуть спеціальні виставки, які ілюструють культурну спадщину римо-католицької церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.