Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівська залізниця

Четвер, 26 жовтня 2017, 13:00

З 2018 року через Львів курсуватимуть нові поїзди

львівська залізниця

У 2018-2020 роках Укрзалізниця придбає 10 швидкісних електропоїздів та складе нові маршрути.

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Як заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, компанія планує у 2018-2020 роках придбати 10 швидкісних електропоїздів та створить нові маршрути.

"Наразі ми вже розробляємо технічне завдання для виробників такого рухомого складу", – зазначив Євген Кравцов.

Нові поїзди курсуватимуть також за напрямками Ужгород – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Костянтинівка, Харків – Одеса, Одеса – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Чернігів, Київ – Запоріжжя та Харків – Рахів.

Також готується нове сполучення до Маріуполя й розробляються перспективні напрямки: Мукачево – Будапешт, Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллін та Київ – Гомель.

Загалом з 2012 року – початку впровадження швидкісного руху в Україні, поїздами Інтерсіті та Інтерсіті+ перевезено 15,5 млн пасажирів, з них майже 4 млн пасажирів – за 9 місяців цього року.

Наразі швидкісні поїзди курсують за маршрутами: Київ – Харків, Київ – Запоріжжя, Київ – Покровськ, Київ – Львів, Київ – Львів (через Тернопіль), Київ – Перемишль, Київ – Одеса, Київ – Кривий Ріг та Київ – Костянтинівка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.