Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Школа №3

arthousetraffic.com

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 14:15

У Львові покажуть фільм-призер Берлінського кінофестивалю

Школа №3

Документальна стрічка "Школа №3" здобула гран-прі секції кінофесту присвяченої фільмам про дітей та для дітей.

Фільм знято за мотивами документальної вистави "Моя Миколаївка" відомого українського драматурга Наталії Ворожбит та німецького режисера Георга Жено. Під час роботи над виставою режисерка Ліза Сміт разом з Георгом Жено зняла документальний фільм.

"Школа №3" – це історія тринадцятьох школярів з смт. Миколаївка (Слов'янського району Донецької області), які стали свідками бойових дій у рідному місті. Фільм складається з їхніх монологів.

Світова прем’єра фільму відбулася у лютому цього року, в рамках 67-го Берлінського кінофестивалю, де фільм отримав гран-прі секції "Generation 14plus", що присвячена фільмам про дітей та для дітей. Разом із премією автори фільму отримали 7500 євро. Бажаючи підтримати розвиток Миколаївки, автори "Школи №3" – Tabor Production у співпраці з Театром Переселенця та Платформою сучасного мистецтва Playground.DOС оголосили про конкурс на отримання ґранту в розмірі 20 тисяч гривень для соціально-культурних проектів.

Українська прем'єpa стрічки відбулась 16 липня під час Одеського кінофестивалю.

У Львові фільм покажуть під час фестивалю "Нове німецьке кіно" 30 жовтня у кінотеатрі "Планета кіно" у ТРЦ "Форум" о 18:30. Після фільму відбудеться зустріч з творцями і акторами "Школи №3".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.