Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

автостоянка

Sergey Kozak

Середа, 1 листопада 2017, 15:11

Новий спорткомплекс на Сихові можуть звести на місці автостоянки

автостоянка

Львів'яни занепокоєні, що через будівництво великого спорткомплексу знесуть автостоянку, яка поруч із вул. Скрипника.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Наприкінці минулого тижня у Львові визначили переможця Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію спортивного комплексу в житловому масиві "Сихів". Ним стала київська творча архітектурна майстерня "Кудін".

Як зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Юліан Чаплінський, площа земельної ділянки, виділеної під будівництво спортивного комплексу, складає 14,6 тис. кв.м і знаходиться між ТЦ "ВАМ", ТЦ "Інтерсіті" і парком Івана-Павла ІІ.

 

"Площа спортзалів – 9 тис. кв. м. Ми у завданні не ставили акцент на тому, щоб там проводились змагання, бо розуміли, що це вимагатиме певних додаткових приміщень. Архітектор Віктор Кудін, автор проекту, врахував елементи роздягалок, мотель для спортсменів і те, що не було передбачено, але автор передбачив – це розсувні трибуни, які можна складати і розширювати у зал для тренувань. Кожен зал має можливість вмістити до 500 осіб на трибунах, що є достатньо для того, щоб там проводити змагання. Зали передбачені, як трансформовані, адже поля можуть змінюватись у корти і навпаки. У найнижчій частині комплексу буде розміщений басейн для можливості тренувань команд по водному поло", – розповів Юліан Чаплінський.

Зазначимо, поруч із майбутнім спортивним комплексом на Сихові зараз розташована автостоянка орієнтовно на 300 паркомісць, а також Дім молитви християн віри Євангельської "Голгофа".

Львів'яни у соціальних мережах вже почали активно обговорювати майбутнє будівництво, а також обурюватись, що знесуть автостоянку й вирубають частину дерев у парку.

"Я мешкаю поруч зі цією стоянкою і ставлю там свою машину вже близько 10 років. Сьогодні моє подвір'ї вщент забите автівками. Припаркувати навіть на кілька годин деколи немає місця, а що вже говорити про те, щоб ставити машину під вікнами на ніч. І якщо знесуть автостоянку поруч з вул. Скрипника, де я маю залишати свою машину? Сьогодні у Львові активно будуть житло, кількість людей і, відповідно, машин збільшується, а про парковки забули. Місто не резинове", – розказав львів'янин Василь, який занепокоєний майбутнім будівництвом спорткомплексу.

Щоби з'ясувати, чи залишиться на місці автостоянка, Варіанти звернулись за коментарем у Львівську міськраду. У прес-службі повідомили, що наразі ніхто не зможе дати точну відповідь, оскільки на майбутній спорткомплекс ще не виготовлена проектна документація.

"Зараз тільки визначили переможця конкурсу на кращу проектну пропозицію спортивного комплексу. І це є на рівні "А давайте зробимо". Наразі немає необхідної документації, яка б чітко визначала, яким чином фізично втілити цю ідею. Лише коли буде така документація готова, відбудуться бюрократичні процедури, то тоді можна буде говорити, як зводитимуть цей спорткомплекс і чи будуть щось зносити", – прокоментували у прес-службі Львівської міської ради.

Жодних приблизних часових термінів, коли ж можна буде говорити про те, чи зноситимуть стоянку, у міській раді теж не назвали. Втім додали, що "мабуть ніхто більше наразі не скаже вам нічого іншого".

Також інформації про дану земельну ділянку чи про те, доки орендують її частину під автостоянку, Варіанти не отримали. 

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ "Творча архітектурна майстерня "Кудін" зареєстрована у Києві за адресою: вул. Б. Грінченка, 7.

Її засновниками є Кудін Віктор Петрович та Рябова Ольга Євгенівна. Розмір статутного капіталу майстерні становить 1000 грн.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міська рада вже дозволила звести на Сихові на місці автостоянки багатоповерхівку.

Фото: Facebook Sergey Kozak

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.