Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 3 листопада 2017, 10:00

Міськраді Львова належить більше 3000 комунальних приміщень

Львів

Із них понад 2000 об’єктів комунального майна у міськради орендують.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила  начальник управління комунальної власності міськради Інна Свистун, із 3094 об’єктів комунального майна міста, 802 – це лікарні, школи, садочки та інші приміщення, які надані для потреб структурних підрозділів міської ради.

Ще 2098 об’єктів у міськради орендують, 105 приміщень є вільними, виставлені на аукціон 89 комунальних приміщень, а 68 були незаконно приватизовані, хоча питання щодо 20 з них, за словами Свистун, уже врегульовані.

За словами Інни Свистун, середня вартість 1 кв.м приватизованих приміщень у місті становить 11,85 тис грн, а загалом у минулому році від приватизації місто отримало 66 млн грн, цього року – 35 млн грн.

Також 233 тис.кв.м місто здає в оренду за пільговою ціною. Йдеться про те, що приміщення орендують за ціною 1 грн за 1 кв.м, а 97 тис кв.м – це комерційна оренда.

"Пільгова – це та оренда, яка включає в себе гривневі договори, де 1 кв.м. орендується за ціною 1 грн в місяць чи в рік. В цей блок входять державні установи і структурні підрозділи міської ради, а також громадські організації, яким місто надає пільгову орендну плату за 1 гривню. Це в рази більше, ніж комерційна оренда, під час якої проводиться експертна оцінка об’єктів і нам оплачують за оренду кошти", – зазначила Інна Свистун.

Перелік майна комунальноїх власності Львова можна переглянути тут.

Нагадаємо, 27 червня на прес-конференції депутати міської ради Тарас Ворко і Тарас Чолій заявили, що тимчасова контрольна комісія Львівської міської ради вважає, що управління комунальної власності міськради не зацікавлене у ефективній та об'єктивній роботі комісії з розслідування викрадених комунальних приміщень.

Раніше прокурор Львівщини Юрій Квятківський зазначив, що посадовці міськради повинні нести відповідальність за те, що допустили незаконну приватизацію 25 комунальних об'єктів (на які накладено арешт).

Із повним переліком всіх 25 приватизовних приміщень можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.