Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Арсенал ідей Україна

П'ятниця, 3 листопада 2017, 18:36

У Львові запрацював проект "Арсенал ідей Україна"

Арсенал ідей Україна

Проект став частиною музейних навчально-розвиваючих дитячих просторів.

Сьогодні у відділі "Українське мистецтво ХХ століття" Національного музею імені А. Шептицького, що на вул. Драгоманова, 42, офіційно представили новий простір для освітніх, творчих проектів для дітей та молоді.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На відкриття освітньо-культурного простору приїхала дружина Президента України Марина Порошенко, голова ЛОДА Олег Синютка, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

"Арсенал Ідей Україна" – освітній інтерактивний проект для пізнавального родинного дозвілля, що об'єднує дітей та дорослих, дозволяє їм проводити час разом, започатковувати нові родинні традиції, спільно творити, дізнаватися багато нового про мистецтво, навколишній світ, своїх дітей і самих себе. Також програма є соціально спрямованою та передбачає адаптацію активностей та простору в цілому для людей з інвалідністю задля сприяння їх інтеграції у соціум.

Як розповіла керівниця програми "Арсенал ідей Україна" Ольга Вієру, новий простір пристосований для усіх дітей, зокрема, й дітей з інвалідністю.

"У цьому просторі батьки відкриють багато нового у своїх дітях, він є для того аби батьки проводили час з дітьми. Ми намагались зробити усі активності у цьому просторі таким чином, щоб вони були цікаві для кожного. Навіть якщо дитина незряча, вона також знайде для себе тут місце для гри, для пізнання. Тут багато тактильних інсталяцій" – зазначила Ольга Вієру.

Вона також наголосила на тому, що львівський проект є найважливішим з-поміж трьох аналогічних відкритих у Мелітополі та Харкові.

"Ми багато років співпрацюємо з музеєм Шептицького і віримо що тут наш проект отримає розвиток. Хочимо аби те що тут є стало стартом, початком цікавого життя" – розповіла вона.

Вхід для дітей з соціально незахищених верств населення буде вільним. Вартість входу для решти відвідувачів визначатиме Національний музей імені Андрея Шептицького. Як розповіли працівники простору, раніше це було господарське приміщення Національного музею імені Андрея Шептицького.

Нагадаємо, сьогодні Марина Порошенко також відвідала школу №1 міста Буськ, де разом з школярами долучила Львівщину до проекту "Книга миру".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.