Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

r-zhakhiv.vkursi.com

Понеділок, 10 вересня 2012, 15:15

Львів’ян та гостей міста закликають прийти підписати заяву щодо заходів для усунення смороду

Завтра, 11 вересня, львів’ян та гостей міста закликають прийти до будівлі Львівської міськради з 12:30 до 14:00 та підписати петицію щодо ситуації зі смородом у Львові.

 

У заяві, яка розповсюджується також через соціальні мережі, ініціатори вимагають від влади Львова активних дій з виявлення причин та усунення смороду в місті. Подаємо текст заяви, пропонованої до підпису.

ЗАЯВА ПРО ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ПРИПИНЕННЯ СМОРОДУ У МІСТІ ЛЬВОВІ від 5 вересня 2012 р.

Вже більше року мешканці й гості міста Львова потерпають від смердючих і шкідливих для здоров'я каналізаційних випарів. Улітку 2012 року й до цього часу сморід у місті став регулярнішим, щільнішим і несе пряму загрозу здоров'ю громадян. Токсичні важкі гази (двоокис азоту, аміак, сірководень та їх комбінації), очевидно перевищуючи санітарно-дозволені норми, безнастанно й безкарно отруюють львів'ян. Самопочуття останніх помітно погіршилось: підтвердженням цьому є безліч повідомлень у соціальних мережах, які волають про головні болі, мігрені, алергії, нервові розлади, втрату активності, натхнення й розпач, викликані смородовим лихом.

Тривала бездіяльність щодо припинення НЕБЕЗПЕЧНОЇ ТЕХНОГЕННОЇ СИТУАЦІЇ у місті свідчить про халатне ставлення чинної влади до своїх обов'язків захищати права простих українців на безпечне життя. З іншого боку, містяни відзначають можливості влади “вимикати“ сморід у вигідні для себе моменти, як, наприклад, підчас “Євро-2012“, та тенденцію приховувати правдиву інформацію про причини розладу каналізаційних фільтрів. Така поведінка очільників міста є порушенням законів та Конституції України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“ №4004-XII від 24.02.1994 року, ЗУ “Про екологічну експертизу“ №45/95-ВР від 09.02.1995 року, ЗУ “Про відходи“ №187/98-ВР від 05.03.1998 року, ЗУ “Про планування і забудову територій“ №1699-III від 20.04.2000 року, ЗУ “Про об'єкти підвищеної небезпеки“ №2245-III від 18.01.2001 року, ЗУ “Про правові засади цивільного захисту“ №1859-IV вiд 24.06.2004 року, ЗУ "Про звернення громадян" №393/96 від 02.10.1996 року,

ВИМАГАЄМО БЕЗПОСЕРЕДНЬО ВІД МЕРА САДОВОГО, СЕКРЕТАРЯ ЛМР, ДЕПУТАТСЬКОГО КОРПУСУ ЛМР негайно задіяти й проконтролювати підпорядковані міські служби щодо виконання наступного:

1. Першочергове усунення розладів каналізаційних колекторів та ремонту очисного обладнання на тих вулицях Львова, де протягом останніх років міська влада проводила ремонт доріг, підчас робіт над якими зіпсовано нормально діючі стоки, із покладенням у разі необхідності відповідальності по відшкодуванню вартості ремонту на організації, які були задіяні в будівництві.

2. Залучення столичної чи закордонної (польської) санепідеміологічної експертизи для визначення показників інтоксикації повітря в місті задля того, щоби а) надати львів'янам об'єктивну й правдиву інформацію про ризики інтоксикації, б) при підтвердженні найгіршого, оголосити про евакуаційний стан міста. Своєю чергою, це повинно привернути кошти з державного бюджету на модернізацію каналізаційного господарства міста.

3. Віднайдення реальних джерел фінансування для реалізації Комплексної Програми модернізації каналізаційного господарства м. Львова (Рішення №390 від 06.08.12) та зміни терміну її впровадження на 2012-2013 рр.

Серед іншого, джерелами фінансування цієї найбільш нагальної потреби міста повинно стати залучення добродійних коштів від багатих осіб і бізнесів Львова, від підприємств із активною проекологічною соціальною політикою, таких як “Галичфарм“, і тим більше, від підприємств-забруднювачів.

4. Рішучого закриття чи відключення від джерел водопостачання ВСІХ підприємства Львова, які скидають наднормативно забруднені стічні води, та зобов'язання їх очистити безпосередні до них колектори.

Зокрема, додаткова плата, яку “Львівводоканал“ отримував/є за приймання наднормативно забруднених стічних вод (у http://city-adm.lviv.ua/lmr-news/rubrics/housing-and-utilities/205932-lvivvodokanal-maje-52-ukladenih-dogovori-pro-prijmanna-nadnormativno-zabrudnenih-stichnih-vod йдеться про 6 084 138 грн лише за 2012 р.), повинна направлятися винятково на оновлення стокоочисних споруд міста.

Принагідно заявляємо про а) початок безстрокового протесту на сморід (до отримання реальних результатів); б) масову підготовку заяв (скарг) про порушення закону та правопорядку до органів прокуратури та внутрішніх справ, Кабінету міністрів та Адміністрації Президента України; в) залучення всіх і кожного до відстоювання найелементарнішого права людини - ДИХАТИ.

У разі залишення цієї заяви без розгляду або надання негативної відповіді щодо задоволення вказаних у цій заяві вимог, можна безапеляційно стверджувати, що міська влада в обличчі чинних міського голови та депутатського корпусу буде вимушена скласти свої повноваження та відповідати перед львів'янами в суді.

З повагою, жителі м. Львова: підписи додаються

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.