Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Понеділок, 6 листопада 2017, 13:58

Синютка вважає, що громадськість Львівщини має засуджувати людей, які ухиляються від армії

Олег Синютка

Олег Синютка зазначив, що людина, яка ухиляється від служби у ЗСУ, не повинна бути "героєм", суспільство навпаки повинне її засуджувати.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка прокоментував події, які трапилися цими вихідними у проїзді Крива Липа, та зауважив, що військові не радилися із Львівською ОДА стосовно перевірки документів молоді призовного віку.

"Молода людина, яка не хоче отримувати повістку, яка ухиляється від служби у ЗСУ, повинна мати однозначно негативне сприйняття серед суспільства. Вона не повинна бути в різних спільнотах, соціальних мережах, "героєм", який зробив щось надзвичайне – ухилився від служби. Вона повинна мати громадське засудження. Чому ніхто вголос не говорить про те, що він давно повинен був бути у військкоматі і пройти призовну комісію?", – наголосив Олег Синютка.

Він зауважив, що призовники не йдуть в зону АТО, а строкова служба є конституційним обов‘язком громадянина України.

"Це повинно стати предметом публічної дискусії. Чи потрібна суспільству армія, яка його захищає, чи можливо нам потрібні молоді люди, які порушують закон, уникають виконання свого обов’язку. Суспільство повинне визначитись: у першому випадку матимемо незалежну державу із сильною армією, у другому – прийде окупант і буде нами керувати. Тому я закликаю всіх не залишатися осторонь", – додав Олег Синютка.

Як повідомляли Варіанти раніше, Олег Синютка не бачить порушень у діях військових і поліцейських, які у центрі Львова провели рейд із метою виявлення юнаків-уклоністів від служби в ЗСУ.

Нагадаємо, цими вихідними у Львові поліцейські та військові заблокували проїзд Крива Липа, де є багато розважальних закладів, та провели там перевірку документів у чоловіків призовного віку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.