Варіанти,  7 листопада 2017

Аграрне бабло Садового

Ватажок Самопомочі допомогає Юрію Косюку купити нову яхту.

Наступного тижня ми побачимо наскільки наш прем'єр та президент реально знахабніли під час розпилу бюджетних коштів і чи насправді є опозиційною опозиційна до Порошенка партія Самопоміч. На голосування поставлять закон про Держбюджет 2018 року в який депутати з БПП та Самопомочі, за підтримки Гройсмана, запихнули поправку, яка знімає обмеження на об'єм дотацій в одні руки.

Обмеження мають набути чинності з 2018 року і складати максимум 150 мільйонів гривень на групу пов'язаних компаній. У 2017 році таке обмеження не діяло і лише дві групи компаній вибрали найбільше коштів – Миронівський хлібопродукт та Укрлендфармінг. Усього з початку року Миронівський хлібопродукт отримав 1,074 млрд. гривень дотацій, а Укрлендфармінг – 367 мільйонів. У такий спосіб дві компанії загребли 52 відсотки всіх виплачених дотацій аграріям у цьому році. Обидві компанії спеціалізуються на курятині і саме під них підлаштована формула виплати дотацій.


Юрій Косюк

Миронівський хлібопродукт належить давньому приятелеві Президента та Прем'єра – Юрію Косюку. Укрлендфармінг – Олегу Бахматюку, який є бізнес-партнером депутата та спонсора Самопомочі Івана Мірошніченка.


Олег Бахматюк

Він (Бахматюк) влаштував контроль над аграрним фондом так, що практично усі перевезення здійснюються через фірми Мірошніченка, а усі закупівлі – через компанії правильних аграрних баронів. Мірошніченко й став одним із авторів поправки, яка скасовує обмеження в розмірі 150 мільйонів гривень.


Іван Мірошніченко

Також разом з ним за поправки, котрі збільшують удвоє розмір витрат на дотації з двох до чотирьох мільярдів гривень, підписалися ще четверо депутатів Самопомочі, зокрема й керівник фракції Олег Березюк. Тобто маємо ситуацію, що Самопоміч воює з Порошенком та Гройсманом до того часу, поки у їхніх знайомих олігархів не з'являються спільні інтереси.

Зараз Мірошніченко намагається відмазатися заявами про те, що "давайте просто скасуємо дотації для курятини, але обмеження в 150 мільйонів гривень чіпати не будемо". Однак ніхто до проекту бюджету таких пропозицій не подавав (і навіть сам Мірошніченко).

Про зв'язок виходців з Вінниці – Косюка, Гройсмана, Порошенка гадаю, що багато говорити не варто. До речі, декілька днів тому, Гройсман вперше публічно висказався за скасування обмежень щодо дотацій для аграрних баронів. Схоже, що також у долі.

Хочу зупинитися на морально-економічному аспекті.

Миронівський хлібопродукт за перше півріччя отримав 5,6 мільярдів гривень чистого прибутку. До кінця року прибуток, цілком ймовірно, перевалить за 12 мільярдів гривень, особливо після того, як різко Косюк підняв ціни на курятину. І йому ми ще заплатимо близько 1,6 мільярдів гривень дотацій з бюджету у 2017 році.

Вікіпедія, до речі, пише, що дотації – це "Грошові кошти, що виділяються з державного і місцевих бюджетів для надання фінансової підтримки збитковим підприємствам, у яких грошова виручка від продажу виробленого продукту менше витрат на виробництво і продаж продукту, нижчим за рівнем бюджетам для покриття розриву між їх доходами і витратами. Дотація компенсує підвищені витрати, покриває збитки. Надання дотацій підприємствам дозволяє, з одного боку, запобігти їх банкрутству, з іншої – не допускати перевищення роздрібних цін на окремі споживчі товари і послуги, оскільки частина ціни на ці товари оплачується з бюджетних коштів за рахунок дотації".

В Україні Порошенка – дотації отримують прибуткові підприємства. Навіть більше – найбільш прибуткові – найбільші об'єми дотацій. І це не що інше, як банальний грабунок патологічно жадібних людей, для яких здобування грошей вже давно перетворилося у спортивне змагання.



Варто лише подивитися на прекрасний палац Косюка (або його яхту) чи на фізію Гройсмана, яка постійно поправляється, щоб зрозуміти, що наші нові постреволюційні лідери та їхня псевдоопозиція вже давно наздогнали у нахабності злочинну владу.

автор: Олександр Дубінський, dubinsky.pro

фото: latifundist.com та dubinsky.pro

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.