Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

агрополіт

Прес-реліз,   Четвер, 9 листопада 2017, 17:57

"Батьківщина" не голосувала за законопроект про приватизацію держмайна

верховна рада

"Батьківщина" не голосувала за законопроект про приватизацію державного майна та вимагає при підготовці його до другого читання врахувати чотири ключові пропозиції.

«Цей законопроект не має права на існування без визначення чіткого переліку стратегічних підприємств не тільки загальнодержавної, а й комунальної власності, зокрема захопленого Ахметовим «Київенерго» та інших», – зазначив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв, виступаючи в парламенті перед голосуванням за відповідний документ (№7066) у першому читанні.

Політик повідомив, що законопроект також не має права на існування без встановлення чіткої процедури заборони перепродажу приватизованого майна українським власником російському власнику.

«З нас досить Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату», – наголосив він.

Окрім того, як зазначив Сергій Соболєва, цей документ не має права на існування без чіткого визначення будь-яких обмежень прямої заборони на приватизацію компаніями, які мають хоч одну акцію, розташовану в офшорних юрисдикціях.

Перший заступник керівника фракції зауважив, що потрібно нарешті припинити практику надання хабарів мерам міст за землю, яка знаходиться під промисловими об‘єктами власників цих об‘єктів.

«Це питання потрібно врегулювати у Земельному Кодексі», – наголосив він.

Насамкінець Сергій Соболєв сказав, що розглядати такі питання в скороченому режимі – це наруга над парламентом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.