Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Четвер, 16 листопада 2017, 10:38

Польща вимагає від України владнати спірні історичні питання

Польща

А також гарантування полякам, які живуть в Україні, часткове навчання рідною мовою.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, що наразі Польща хоче вирішити з Україною питання, які стосуються історії.

"Україні допомагаємо, але і вимагаємо... Це повага до історичної правди, питання вшанування нашого минулого, нашого культурного надбання, що залишилося в Україні", – наголосив Вітольд Ващиковський.

За його словами, йдеться про костели в Україні, питання ексгумацій, ідентифікації жертв різних подій періоду Другої світової війни. А також – питання українського шкільництва.

"Чи українське шкільництво гарантуватиме меншинам, котрі там живуть, також навчання, принаймні часткове, рідною мовою", – додав Вітольд Ващиковський.

Нагадаємо, Польща склала список українців, яким заборонено в‘їзд у країну. Вона неофіційно оголосила персонами нон-грата українських істориків, серед яких директор комунального підприємства Львівської облради "Доля" Святослав Шеремета. 

Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не погодиться поставити знак рівності між УПА і Армією Крайовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.