Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

каналізація

Вівторок, 21 листопада 2017, 16:57

Каналізація Винник забруднює річку Миклашівка

каналізація

Екологи дослідили стан річки Миклашівка на рівень забруднюючих речовин.

Про це відділ зв'язків з громадськістю Державної екологічної служби України у Львівській області.

Ще на початку листопада екоінспектори провели перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо стану річки Миклашівка Пустомитівського району, що є правою притокою Полтви, на основі звернень від мешканців села Миклашів та Винник.

Інспектори відібрали зразки води для аналізу відібраних проб води із річки Миклашівка на території Пустомитівського району та у місті Винники і встановили, що надходження забрудненої води з колодязя дощової каналізації в Винниках призвело до погіршення стану річки Миклашівка за рахунок високих концентрацій заліза та марганцю, органічних та мінеральних речовин.

Високий вміст забруднюючих речовин у річці спричинив зниження розчиненого кисню, а також у руслі річки спостерігається збільшення завислих речовин, що осіли на берегах у вигляді осаду гідроксиду заліза.

"У зв’язку з цим протягом тривалого часу річка Миклашівка може набувати неприродного забарвлення", – зазначили у Держекоінспекції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.