Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Чемпіонат України з боксу

НОК в Львівській області

Понеділок, 20 листопада 2017, 16:23

Двоє львів'ян перемогли на чемпіонаті України з боксу

Чемпіонат України з боксу

У Львові завершився чемпіонат України з боксу на призи Андрія Котельника.

У Львові з 13 по 19 листопада пройшов чемпіонат України з боксу серед чоловіків на призи Андрія Котельника, – про це повідомляє прес-служба відділення Національного олімпійського комітету в Львівській області.

У двох вагових категооріях перемогу і звання чемпіона Україниздобули львів’яни: Назар Куротчин (до 49 кг) та Андрій Тишковець (до 52 кг). Ще один львів’янин, суперваговик Андрій Городецький (вагова категорія більше 91 кг) здобув друге місце, у фіналі поступившись дніпрянину Ігорю Шевадзудському, а Іван Данча у ваговій категорії до 64 кг став бронзовим призером чемпіонату України.

Виборовши чотири медалі, дві з яких золоті, збірна Львівської області виборола перше загальнокомандне місце. Другими стали представники Хмельницької області, а третіми – Київської. Нагороджували призерів чемпіонату України чимало боксерських знаменитостей України, серед яких були як і зіркові теперішні, так і колишні спортсмени, заслужений тренер України з футболу Мирон Маркевич.

"Дуже показовим є те, що цей чемпіонат України з боксу відбувся на призи Андрія Котельника, – каже голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський. – Можна не сумніватися, що для багатьох теперішніх боксерів Андрій Котельник є кумиром, тому його присутність на поєдинках – додаткова мотивація себе показати. Будучи ще діючим спортсменом, Котельник неодноразово брав участь у чемпіонатах України, а відтак шлях до світової слави здобував саме через всеукраїнські турніри. Можливо, склад учасників чемпіонату України цього року був не найсильнішим, але впевнений, що деяким хлопцям вдалося постукати до збірної України, яку уже багато років очолює львівський тренер Дмитро Сосновський", - сказав Юрій Турянський.

Чемпіонами України 2017 року стали: 
49 кг. Назар Куротчин (м. Львів);
52 кг. Андрій Тишковець (м. Львів);
56 кг. Владислав Вєтошкін (м. Одеса);
60 кг. Дмитро Черняк (м. Маріуполь);
64 кг. Мгер Оганісян (м. Хмельницький);
69 кг. Ярослав Самофалов (м. Бровари);
75 кг. Валерій Харламов (м. Одеса);
81 кг. Степан Грекул (м. Чернівці);
91 кг. Сергій Горсков (м. Харків);
+91 кг. Ігор Шевадзудський (м. Дніпро).

Кращим боксером Чемпіонату визнано Ярослава Самофалова, Кубок "За волю до перемоги" головний тренер національної збірної Дмитро Сосновський вручив Андрію Тишковцю зі Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.