Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

lvivtour.com.ua

Вівторок, 11 вересня 2012, 17:28

Фестиваль польсько-українського Партнерства відбудеться у Львові наступних вихідних

15-16 вересня на площі Ринок у Львові вперше відбудеться Фестиваль Партнерства України та Польщі.

Про це та програму фестивалю повідомив говорив сьогодні на прес-конференції Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

Суть проекту полягає в презентації культурних візиток польських міст та воєводств партнерів Львова та Львівської області, а також презентації Львова та Львівської області. Фестиваль має на меті звернути увагу львів'ян та гостей міста на доробок, різноманітність та інтенсивність співпраці Львова та регіону Львівщини з польськими партнерами.

Захід відбуватиметься на площі Ринок у суботу, де з 15год. до 21.30 презентуватимуться польські та українські колективи. Польщу представлятимуть: Вроцлав, Жешув, Люблін, Перемишль, Лодзь,а також люблінське, сілезьке, вармінсько-мазурське, малопольське та підкарпатське воєводства.

Окрім виступів гуртів, пройде виставка художників з польського регіону Вармії та Мазур та спеціальний концерт «Capelli Cracoviensis» у Латинському Катедральному Соборі.

Особливим гостем стане польсько-український гурт «Еней», який виконує фольк-рок. Також очікується виступ рок-гурту «Pigs like pigeons».

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд наголосив: «Я сподіваюся, що цей фестиваль добре запрезентує себе і дасть можливість співпрацювати у майбутньому. Україну та Польщу поєднює не лише Євро-2012, а також багато культурних подій. Фестиваль Партнерства стане власне однією з таких подій».

«Добрим є те, що Фестиваль Партнерства відбувається якраз тоді, коли у Львові триватиме Форум Видавців. Львів у той час відвідає багато людей, відповідно і на Фестивалі чекаємо більше відвідувачів, які зможуть дізнатися про культуру, традиції Польщі та України», - додав Ярослав Дрозд..

Фестиваль стане також важливим елементом заходів з відзначення 25-річчя польського консульського представництва у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.