Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

narodna.pravda.com.ua

Вівторок, 11 вересня 2012, 17:41

Регіонали в суді вимагають створення 70 тимчасових спеціальних виборчих дільниць у Трускавці

10 вересня Партія регіонів звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до виконкому Трускавецької міської ради з вимогою зобов'язати його ініціювати процес утворення 70 тимчасових спеціальних виборчих дільниць у санаторно-відпочинкових закладах Трускавця. 

Про це повідомила прес-служба Львівського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції “Батьківщина”.

Підстави ж для утворення  дільниць у санаторіях, готелях та пансіонатах відмовляються роз’яснювати навіть у ЦВК, – зазначено у повідомленні.

Законом, передбачено, що спецдільниці можуть діяти тільки у стаціонарних лікувальних закладах та місцях тимчасового перебування виборців з обмеженими можливостями пересування такими як СІЗО, тюрми, кораблі та полярні станції.  

Регіональний штаб Об’єднаної опозиції “Батьківщина” у зв’язку з цим підозрює Партію регіонів та владу у бажанні сфальсифікувати результати виборів.

«Документально підтверджено, що ще у лютому керівники цілої низки санаторно-курортних закладів Трускавця аргументували непотрібність створення таких спецдільниць на території своїх закладів. Зокрема, в офіційних листах вказується на відсутність приміщень, які відповідають вимогам, встановленим ЦВК, а також  звертається увага на те, що санаторії не є стаціонарними лікувальними закладами в розумінні ст. 21 закону України «Про вибори народних депутатів», – сказано у повідомленні.

Аналогічне рішення влада хоче провести і у м. Східниця, – стверджується у заяві. 

Нагадаємо, місто-курорт Трускавець входить у 121 Дрогобицький виборчий округ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.