Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Середа, 22 листопада 2017, 16:34

Нацбанк вніс зміни у рішення про прийом готівки для переказу

банк

Відтепер для переказу коштів у банку потрібно відкрити окремий рахунок.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк запровадив для небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків обов’язок відкрити в банку окремий рахунок та зарахувати на нього гривневу готівку для подальшого її переказу.

Як наголосили у Нацбанку, це рішення має посилити контроль за операціями небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків з приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу.

"Це дасть змогу забезпечити прозорість таких операцій та уникнути ризиків використання прийнятої готівки в тіньових схемах. Водночас для забезпечення відображення у бухгалтерському обліку операцій, що здійснюються комерційними агентами банків в Україні, з приймання коштів для подальшого їх переказу за призначенням, Національний банк вніс відповідні зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України", – зазначили у Нацбанку.

Рішення банку набрало чинності з 22 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.