Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

працевлаштування

Середа, 22 листопада 2017, 15:00

Більшість мешканців Львівщини отримують зарплату, яка є нижчою за мінімальну

працевлаштування

Зарплату нижче мінімальної на Львівщині виплачують своїм працівникам понад дві тисячі підприємців та компаній.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, приблизно 37 тисяч найманих працівників на Львівщині отримують заробітну плату нижче мінімальної. Ще 48 тисяч – працюють неповний робочий день. 

За його словами, зарплату нижче мінімальної на Львівщині виплачують 2069 суб'єктів підприємницької діяльності. Переважно це підприємства у сферах роздрібної, гуртової торгівлі, громадського харчування та у туристичному бізнесі.

"Українське законодавство стверджує, що мінімальна заробітна плата 3200 грн і менше платити не можна, що найманий працівник повинен бути оформлений офіційно з відповідними трудовими угодами, а також податки і збори повинні надходити своєчасно і в повному обсязі", – зазначив Роман Филипів.

Нагадаємо, що штраф за недопуск працівників контролюючих органів до перевірки становить 320 тис грн, за використання праці найманого працівника без складання відповідних трудових угод – 96 тис грн, виплату заробітної плати нижче мінімальної – 32 тис грн.

Нагадаємо, станом на 1 жовтня заборгованість з зарплати у області становила 89,7 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.