Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

провалля у Стебнику

Четвер, 23 листопада 2017, 16:33

За 15 років "Полімінерал" отримав більше 70 млн грн на закриття рудника у Стебнику

провалля у Стебнику

Однак рудник №2 так і не був консервований.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні у рамках свого візиту на Львівщину перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, на консервацію рудника №2, що на території ПАТ "Стебницького гірничо-хімічного підприємства "Полімінерал", з 1999 до 2014 року з резервного фонду держбюджету виділили 9 млн грн, потім ще 46,5 млн грн.

"Усього, разом з коштами місцевого бюджету, – 73,5 млн грн. Але попри це бачимо, що проблема залишається", – наголосив Степан Кубів.

Він додав, що наразі потрібно напрацювати новий, якісний проект консервації рудника №2, оскільки попередній уже не відповідає вимогам часу. А також здійснити фінансування першочергових робіт за рахунок місцевого бюджету.

Нагадаємо, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району в ніч на 30 вересня утворилось провалля. Створення робочої групи з озслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня.

Крім цього Львівська обласна рада звернулась до уряду з проханням виділити кошти на ліквідацію провалля та вирішити питання з діяльністю "Полімінералу". Депутати також запропонували створити урядову комісію для вирішення проблем, які виникли через роботу "Полімінералу". B уряді це питання є на контролі Мінрегіонбуду. 

На моніторинг ситуації, що проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, а також німецької фірми K-UTEC AG, виділено з обласного бюджету 1,483 млн грн. Також поблизу утвореного провалля змінили русло річки аби запобігти ймовірним проваллям.

Детальніше про цю ситуацію публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.