Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

П'ятниця, 24 листопада 2017, 10:46

"Львівтеплоенерго" незаконно виграло тендер на будівництво сміттєпереробного комплексу

львівське сміття

Поліція розслідує процедуру закупівлі щодо проектування сміттєпереробного заводу у Львові.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Як йдеьтся у Єдиному державному реєстрі судових рішень, Залізничний відділ поліції Львова розпочав розслідування щодо процедури закупівлі послуг з проектування будівництва сміттєпереробного комплексу комунальним підприємством "Львівтеплоенерго".

Правоохоронці вважають, що "Львівтеплоенерго" не брало участь у конкурсі, однак підписало два договори щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

"У березні ПАТ "Важпромавтоматика» отримало замовлення на послуги щодо розробки техніко-економічного обгрунтування для будівництва сміттєпереробного комплексу за 490 тис грн, а у червні ПАТ "Харківське котлобудівельне підприємство "Котлоенергопроект" – ще майже 4,95 млн грн на розробку проектної документації для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Закупівлі провели без конкурсу, оскільки ще у березні на роботи для ЛКП діяв поріг у 500 тис грн. У кінці квітня виконком Львівської міської ради вніс зміни до рішення "Про здійснення електронних закупівель у м. Львові", піднявши пороги для замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання"", – йдеться у повідомленні.

Відтак, "Львівтеплоенерго" змогло замовляти роботи до 5 млн грн без проведення закупівель в системі Prozorro.

Зокрема, посадовці "Львівтеплоенерго" для того, щоб ухилитися від кокурсу, уклали дві угоди, в результаті яких 5,5 млн грн вартості робіт була розділена на 490 тис грн та 4,9 млн грн, які є нижчими за встановлений ліміт щодо проведення конкурсних торгів у відповідності до закону про публічні закупівлі, хоча були укладені на одну закупівлю

"14 листопада суд дозволив слідчому вилучити документи "Котлоенергопроекту", "Важпромавтоматики" та "Львівтеплоенерго" щодо виготовлення проектно-кошторисної документації. Розслідування розпочали за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.