Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

яйця

П'ятниця, 24 листопада 2017, 11:22

Савельєв подарував Садовому яйця. ОНОВЛЕНО

яйця

Головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв приніс яйця для міського голови Львова Андрія Садового.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийшов головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв та подарував яйця міському голові Львова Андрію Садовому.

Причиною "подарунку" стало те, що минулого тижня під час засідання члени виконкому перенесли питання про виділення комунальній газеті грошей на зарплату для працівників у листопаді та грудні 2017 року. Загалом це 171 000 грн.

Як зазначив Микола Савельєв, під час засідання виконкому минулого тижня Андрій Садовий сказав неправду про те, що газета "Ратуша" відмовилась пройти фінансовий аудит, а також що керівництво самовільно підвищило заробітні плати своїм працівникам.

"Минулого виконкому міський голова Львова Андрій Садовий виступив із брехливою заявою про те, що ми відмовились пройти аудит, а це є неправдою. У листопаді 2016 року ми повністю пройшли аудит, тим більше ми зараз перебуваємо у процесі роздержавлення, тому ясна річ, що ми його пройшли. Також Садовий сказав, що у нас великі зарплати. Зарплата у нас становить 4000 грн, у мене – 8500 грн. Якщо Садовий вважає, що 4000 грн – це божевільна зарплата, то хай сам попробує на ці гроші прожити. Також мер сказав, що ми самі собі підняли зарплати. Це повна дурниця, бо є постанова Кабміну, згідно з якою підняли зарплати всім працівникам органів місцевого самоврядування, під які ми підпадаємо", – розповів Микола Савельєв.

Відтак головний редактор газети "Ратуша" приніс Андрію Садовому подарунок – два курячі яйця, однак особисто його вручити не зміг, оскільки міський голова Львова на засідання виконкому сьогодні не прийшов.

"Садовий збрехав, для чого він це зробив – питання до його совісті і честі, якщо вони у нього є. Напередодні була дискусія у соцмережах, бо ви не уявляєте, яка велика кількість активістів у нас є, яка хоче зробити розправу над Садовим, якого ми всі так поважаємо. Але ми не Парасюки, щоб його копати, і я не вірю, що він впаде через яйце, яке ми збирались йому в голову кидати. Тому від імені редакції і від себе особисто передаю йому два яйця, щоб він нарешті став чоловіком і почав приходити на виконкоми. Якщо ти на попередньому виконкомі сказав неправду, то на цьому виконкомі не варто ховатися за спинами своїх заступників", – додав Микола Савельєв.

Також під час обговорення фінансового питання "Ратуші" депутат Львівської міської ради, член бюджетної комісії Любомир Босаневич зауважив, що комісія на одному з засідань погодила виділення коштів для газети.

В свою чергу директорка юридичного департаменту міської ради Гелена Пайонкевич наголосила, що внести питання щодо виділення коштів для "Ратуші" сьогодні вже не вдасться, оскільки це буде порушенням регламенту.

Відтак у міськраді вирішили,що управління фінансового контролю до 15 грудня проведе перевірку фінансово-господарської діяльності газети "Ратуша" за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року. Після цього питання про виділення коштів для газети винесуть на сесію міської ради.

"Управління фінансового контролю від сьогоднішнього дня приступає до роботи щодо проведення перевірки. До питання додаткового фінансування газети "Ратуша" з бюджету міста ми повернемось після результатів перевірки. Наразі зарплата працівникам редакції виплачується в межах тих призначень, які є", – зазначив в.о. директора департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко.

Нагадаємо, у квітні 2016 року львівські депутати підтримали реформування газети "Ратуша" та дозволили їй відділитися від Львівської міської ради.

Це було зроблено зхгідно із законом про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, який ухвалила Верховна Рада 4 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.