Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Кубів

П'ятниця, 24 листопада 2017, 12:22

Кубів доручив працювати зі стебницьким проваллям семи держструктурам

Степан Кубів

Наради та експертизи по стиуації з проваллям біля Стебника доручено провести двом міністерствам і п'яти держструктурам.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Вчора, 23 листопада, Перший Віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів взяв участь у засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо техногенної катастрофи на території гірничо-хімічного підприємства “Полімінерал” у Стебнику Львівської області.

Посадовець доручив Мінприроди, Мінфіну, ДСНС, Держгеонадра, Держгеології, Фонду держмайна разом з Львівською ОДА провести відповідні наради та експертизи щодо ситуації у Стебнику та надати свої пропозиції для прискорення розробки проекту консервації рудника.

"По-перше слід напрацювати новий, якісний проект консервації, оскільки попередній мав суттєві недоліки і уже не відповідає вимогам часу. Це довгострокова робота, але уже зараз можна розпочати підготовчі роботи з моніторингу  та технічного забезпечення подальших процедур із залученням експертів. Головне  запобігти подальшим обвалам ґрунту, бо небезпека залишається велика. По-третє, проблему щодо приватних будинків та інших приміщень у зоні ризику треба проводити з урахуванням питання власності. щоб врахувати усі обставини та питання", – зазначив Степан Кубів у підсумку.

Він також додав, що підтримує пропозицію Львівської ОДА здійснити фінансування першочергових робіт за рахунок місцевого бюджету, де передбачені відповідні видатки.

Нагадаємо, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району в ніч на 30 вересня утворилось провалля. Створення робочої групи з озслідування обвалу ініціювала облрада наприкінці жовтня.

Крім цього Львівська обласна рада звернулась до уряду з проханням виділити кошти на ліквідацію провалля та вирішити питання з діяльністю "Полімінералу". Депутати також запропонували створити урядову комісію для вирішення проблем, які виникли через роботу "Полімінералу". B уряді це питання є на контролі Мінрегіонбуду. 

Детальніше про цю ситуацію публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.