Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виплати

zib.com.ua

Вівторок, 28 листопада 2017, 16:27

З грудня в Україні підвищать соцвиплати для людей з інвалідністю

виплати

Із 1 грудня цього року зросте розмір соціальної допомоги для людей з інвалідністю.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, з 1 грудня 2017 року для всіх категорій населення відбудеться підвищення соціальних допомог, розмір яких залежить від розміру прожиткового мінімуму.

"Ми посилили пенсійне забезпечення інвалідів і розмір пенсії інвалідам вже збільшений з 1 жовтня 2017 року. Тим, хто отримував 949 грн, пенсія зросла на 44% – до 1373 грн, іншим категоріям підвищення відбулося в середньому на 11%. Але люди з інвалідністю отримують також соціальну допомогу, яка залежить, зокрема, від розміру прожиткового мінімуму", – наголосив Павло Розенко.

За його словами, через підвищення прожиткового мінімуму з 1 грудня зростуть і соціальні виплати людям з інвалідністю – це близько 10 видів виплат.

Зазначимо, закон про пенсійну реформу Верховна Рада прийняла 4 жовтня, за нього проголосували більшість народних депутатів з Львівщини.

Згідно із новим законом, пенсії повинні перерахувати, а за підрахунками, пенсійна реформа 2017 повинна підняти соціальні виплати мінімум на 700 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.