Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вантажівка з цистерною

Youtube

Вівторок, 28 листопада 2017, 10:32

На Грибовицькому сміттєзвалищі незаконно спалюють гудрони: місцеві жителі б'ють на сполох

вантажівка з цистерною

Активісти заявляють, що підприємство "Укрінвестгруп", яке має дозвіл лише на збір гудронів, несанкціоновано їх спалює.

Про це повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський.

Цими вихідними невідомі особи самовільно встановили саморобну установку для збору та спалювання кислих гудронів з озера №1, що поруч із Грибовицьким сміттєзвалищем.

"Невідомі особи, яких вдалось зупинити спільно з поліцією, не припинили кустарним способом випалювати кислі гудрони в Грибовичах! Далі працює самовільно встановлена кустарна установка для забору кислих гудронів. Від неї чорний, токсичний, їдкий дим поширюється на навколишні села та міста Дубляни і Львів",  написав на своїй Facebook-сторінці Ігор Муравський.

За його словами, спалювати кислі гудрони можуть ті ж особи, що "влаштували минулоріч екологічну катастрофу  підприємство "Укрінвестгруп".

"Вони повернулись, офіційно отримали право відбирати кислі гудрони з нижнього озера. Але жодного дозволу випалювати їх у котлованах, підігріваючи до кипіння маслянисту речовину, що димить на півнеба, отруюючи людей, вони надати не можуть! Це триває й далі! Попри заборону поліції і обіцянку керівника фірми припинити дике випалювання гудронів",  додав Муравський.

Зазначимо, кислі гудрони з озера №1 належали ВАТ "Львівський дослідний маслозавод".

Щодо незаконного спалювання кислих гудронів на території Грибовицького сміттєзвалища депутат звернувся в поліцію, а також у Держекоінспекцію Львівщини з вимогою провести позапланову перевірку.

Додамо, кислі гудрони  небезпечні речовини, що утворюються внаслідок переробки нафти. Рідка фракція гудронів містить близько 70% сірчаної кислоти і є небезпечною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.