Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Середа, 12 вересня 2012, 13:41

Нардеп Писарчук підозрює, що опозиція хоче позбавити права голосу громадян України

Народний депутат, голова Львівської обласної організації Петро Писарчук вважає, що заяви Об’єднаної опозиції проти формування тимчасових спеціальних виборчих дільниць у Трускавці може свідчити про її бажання позбавити права голосу громадян України. 

"Конституція України гарантує кожному повнолітньому громадянину держави право голосу під час виборів. Натомість заяви так званої об’єднаної опозиції проти формування тимчасових спеціальних виборчих дільниць у Трускавці може свідчити про її бажання позбавити права голосу громадян України", -  заявив Петро Писарчук у коментарі «Варіантам»

«Таким же чином я можу звинуватити місцеву владу, мерію, мера, окружну виборчу комісію у тому, що вони позбавляють законного права голосу тих, хто в день голосування буде перебувати на лікуванні у Трускавці. Конституція гарантує право кожному повнолітньому громадянину країни брати участь у голосуванні. За кордоном створюються виборчі дільниці, щоб люди, які перебувають поза межами України, змогли виконати свій громадянський обов’язок. Адже навряд чи хтось із заробітчан чи тих людей, які у певних справах перебувають за кордоном, будуть повертатися на один день в Україну, щоб віддати свій голос», - розповів Петро Писарчук.

За його словами, аналогічною є ситуація із виборчими дільницями у Трускавці. «Аналогічна ситуація з голосуванням у санаторних закладах Трускавця. Ніхто не буде переривати лікування для того, щоб поїхати в Харків чи у Вінницю і проголосувати. Це камінь точно не в наш «город». Його треба перекинути на протилежну сторону. Нехай ті, хто нас звинувачує, скажуть свою позицію у цьому питання і пояснять, чому вони хочуть позбавити права голосу громадян України», - наголошує Петро Писарчук.

Нагадаємо, Партія регіонів звернулась до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до виконкому Трускавецької міської ради з вимогою зобов'язати його ініціювати процес утворення 70 тимчасових спеціальних виборчих дільниць у санаторно-відпочинкових закладах Трускавця.

У зв’язку із цим регіональний штаб Об’єднаної опозиції “Батьківщина” заявив, що підозрює Партію регіонів та владу у бажанні сфальсифікувати результати виборів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.