Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

PR

avdeevka.dn.ua

Середа, 12 вересня 2012, 18:06

На Львівщині готуються масові фальсифікації виборів з боку об’єднаної опозиції – депутат-регіонал

У Львівському обласному виборчому штабі Партії регіонів вкрай обурені бездіяльністю місцевих органів самоврядування щодо організації та проведення підготовки до виборчого процесу на Львівщині.

Під час сесії Львівської обласної ради 12 вересня депутати-регіонали вкотре звернулися до своїх колег у залі щодо розгляду надважливого для нашої області питання – виділити кошти з обласного бюджету на оснащення виборчих дільниць необхідною технікою, а також передбачити кошти для навчання членів дільничних та окружних виборчих комісій від усіх учасників виборчого процесу.

Однак, як кажуть, віз і далі там.

Замість того, аби дослухатися до пропозиції голови фракції Партії регіонів, так звані опозиціонери почали сваритися між собою, обмінюючись взаємними звинуваченнями.  

«Мене дивує сьогодні поведінка голови Львівської обласної ради, який діє поза рамками закону, – розповідає голова фракції Партії регіонів Ігор Грещук. – По-перше, до порядку денного вводять лише ті питання, які «потрібні» єдино правлячій політичній силі в обласній раді. Зокрема, під час засідання президії всім присутнім було роздано лист голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала про виділення коштів для встановлення програмно-технічного комплексу для передачі оперативної інформації про підготовку та проведення виборів на Львівщині, як це передбачено законодавством України. Однак на розгляд сесії це питання не потрапило. Відтак у мене виникає питання щодо доцільності роботи апарату обласної ради, який не може (чи то пак не хоче) працювати в рамках закону і вносити питання до порядку денного. По-друге, в залі під час голосування перебувало набагато менше депутатів, ніж це припустимо, та, незважаючи на відсутність кворуму, колеги продовжують ухвалювати рішення. По-третє, на попередніх сесійних засіданнях колеги з нашої фракції зверталися до керівництва Львівської обласної ради з проханням виділити кошти для навчання членів дільничних та обласних виборчих комісій. Цього зроблено також не було».

Усі ці факти, за словами депутата-регіонала, свідчать лише про одне: об’єднана опозиція на Львівщині готує масове фальшування виборчого процесу.

Адже вже сьогодні зафіксовано низку кричущих фактів, що є підтвердженням цього.

Зокрема, під час формування окружних виборчих комісій на Львівщині члени комісій від об’єднаної опозиції «перескакують» від одних до інших політичних партій, тим самим маніпулюючи законодавством.

А враховуючи те, що Львівська обласна рада відмовилася виділяти кошти для навчання учасників виборчого процесу, прозорі та чесні вибори на Львівщині, схоже, не потрібні «крикунам» із обласної ради.

«Немає на Львівщині ніякої об’єднаної опозиції, – сказав Ігор Грещук. – І громада бачить усе це саме в діях місцевих «політичних божків». Сьогодні, під час сесії обласної ради ми всі були свідками сварок та дріб’язкових претензій між кандидатами в народні депутати. А що буде, якщо ці люди пройдуть у парламент? Те ж, що й було, коли при владі були нинішні опозиціонери: політичні протистояння, зневага та занепад економіки. Не можна цього допустити!» – підсумував депутат-регіонал.   

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.