Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа

Четвер, 7 грудня 2017, 10:14

В Україні створили нову установу для контролю освітніх закладів

школа

Йдеться про Державну службу якості освіти України.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора під час засідання уряд створив Державну службу якості освіти України, яка засновується на базі Державної інспекції навчальних закладів і матиме ширші повноваження, а також буде представлена на регіональному рівні через спеціальні відділення.

Як заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, єдиним плановим заходом державного нагляду щодо шкіл буде інституційний аудит. Він має проводитися раз на десять років працівниками територіальних органів Державної служби якості освіти.

«Основним завданням інституційного аудиту є не «покарання винних», а допомога закладу, керівництву, вчителям у підвищенні якості їх діяльності та якості результатів навчання учнів. Отже, «державний нагляд» має перетворитися на інструмент забезпечення якості та єдності державної політики в сфері загальної середньої освіти. Крім того Держслужба отримує повноваження звертатися до судів з позовами про зобов’язання органів місцевого самоврядування, місцевих органів управління освітою усунути порушення та виконати вимоги законодавства в сфері освіти», –  наголосила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, Міносвіти доручило промоніторити, чи оприлюднили школи фінансові звіти до 1 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.