Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Четвер, 7 грудня 2017, 12:18

За кошти ЄІБ Львів закупить 100 великогабаритних автобусів

львівські маршрутки

На закупівлю нового транспорту ЄІБ надав Львівській міськраді кредит у 12 млн євро.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали "Про підтримку участі ЛКП "Львівелектротранс", ЛК АТП № 1 та ЛКП "Львівавтодор" у проекті "Міський громадський транспорт України". Це рішення підтримало 40 депутатів.

Згідно із прийнятими змінами, у 2018 році міста закупить 100 великих автобусів, замість 60 великих та 60 малих маршруток.

Як йдеться у рішенні, ЛК АТП №1 проаналізувало пропозиції виробників автобусів та вирішило, що більш доцільним є придбання 100 великих автобусів.

"Вартість одного великого автобуса в середньому на 30% більша від малого автобуса, у той же час пасажиромісткість – більша на 50%. Окрім цього, великі автобуси мають ряд якісних переваг, що стосуються комфорту пасажирів", – йдеться у пояснювальній записці до документу.

Додамо, закупівля нових маршруток здійснюється у рамках проекту "Міський громадський транспорт в Україні", що фінансується за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. На оновлення транспорту Львову виділено 12 млн євро кредиту.

Нагадаємо, наприкінці жовтня львівські депутати виділили ЛКП "АТП №1" 9 млн грн на поповнення статутного фонду.

Як повідомляв раніше міський голова Львова Андрій Садовий, загалом місто заборгувало ПАТ "Електрон" 40 млн грн. На початку жовтня депутати проголосували за виділення з бюджету розвитку Львова 10 млн грн для АТП №1, щоб розрахуватися за отримані автобуси від ПАТ "Електрон". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.