Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 7 грудня 2017, 13:00

У Львові прийняли програму для забезпечення світлом колишніх гуртожитків ЛАЗу

Львівська міськрада

Мешканці трьох гуртожитків ТзОВ «Львівавтокомплектація» через борги можуть повністю залишитися без світла.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу "Про затвердження Програми забезпечення надання послуг з постачання електроенергії мешканцям гуртожитків на вул. Кульпарківській, 139, вул. Науковій, 16 та вул. Володимира Великого, 16".

Це рішення підтримали 53 депутати.

Йдеться про три гуртожитки ТзОВ "Львівавтокомплектація", які не обладнані лічильниками електроенергії, відтак споживачі змушені сплачувати балансоутримувачу гуртожитків за спожиту електроенергію за показами загальнобудинкових приладів обліку. Однак з липня 2017 року підприємство не проводить оплату за спожиту електричну енергію та не здійснює оплату за надані комунальні послуги.

Станом на сьогодні підприємство заборгувало ЛМКП "Львівтеплоенерго" майже 1,9 млн грн, також є борги перед ПАТ "Львівобленерго", борги перед компаніями, які обслуговують ліфти і здійснюють вивезення ТПВ. Борг перед ЛМКП "Львівводоканал" – 425 тис грн.

Через цю заборгованість "Львівобленерго" неодноразово призупиняло електропостачання мешканцям цих гуртожитків, є загроза повного відключення.                 

Програма має на меті вирішити питання із забезпеченняя світлом мешканців гуртожитків. Програму можна переглянути тут.

Натомість, як заявив сьгоодні депутат міськради від Української Галицької Партії Ігор Дякович, він планує подати заяву у прокуратуру на ТзОВ "Львівавтокомплектація", адже підприємство отримує кошти від мешканців за комуналі послуги.

Нагадаємо, у листопаді міськрада Львова вирішила створити робочу групу для вирішення ситуації, яка склалась з гуртожитками ТзОВ "Львівавтокомплектація". Їх планують передати у власність міста.

Раніше ці гуртожитки перебували у власності Львівського автобусного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.