Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

П'ятниця, 8 грудня 2017, 16:30

Нардепи ввели мито на міжнародні посилки і ввезення товарів із-за кордону

пункт пропуску

Верховна Рада ввела обмеження на безмитне ввезення товарів через кордон.

Вчора Верховна Рада прийняла закопроект щодо внесення змін до Митного кодексу України. Це рішення підтримали 229 народних депутатів.

Згідно із прийнятими змінами, обмежується безмитне ввезення до України товарів вартістю не більше 50 євро і вагою не більше 50 кілограмів один раз на три доби. Однак час перебування українця за межами країни повинен перевищувати 24 години.

При перевищенні цих обмежень базою оподаткування вважається сумарна вартість ввезених товарів, що перевищує еквівалент 50 євро з урахуванням, що підлягає оплаті мита.

Товар також буде обкладатися відповідним митом у разі ввезення товарів у ручній поклажі або супроводжуючому багажі частіше одного разу на добу. При цьому податок буде накладатися на товари, що ввозяться після першого перетину кордону.

У той же час митом та акцизним податком будуть обкладатися товари в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Як заявив Варіантам раніше секретар Комітету з питань промполітики та підприємництва Верховної Ради, народний депутат Михайло Хміль, нові обмеження на пересилку товарів у міжнародних поштових і експрес-відправленнях призведуть до додаткових втрат для держбюджету та обмежать доступ українців до інтернет-магазинів.

Це, на думку нардепа, суперечить зобов'язанням, що взяла на себе Україна згідно з міжнародними угодами.

Зазначимо, досі в Україні був встановлений безмитний ліміт міжнародних поштових відправлень у 30 кг на суму 150 євро в день.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.