Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Понеділок, 11 грудня 2017, 15:55

У Польщі оберуть новий склад уряду

Польща

Сьогодні буде призначено новий уряд прем'єра Матеуша Моравєцького: Ващиковський більше не очолюватиме МЗС Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив речник президента Польщі Кшиштоф Лапінський, сьогодні відбудеться призначення уряду Матеуша Моравєцького.

Раніше президент Анджей Дуда прийняв відставку уряду Беати Шидло та висунув Моравєцького на посаду прем’єр-міністра Польщі.

Міністром закордонних справ Польщі замість Вітольда Ващиковського може стати держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

Згідно з конституцією, президент Польщі призначає прем’єра та інших членів уряду протягом 14 днів після відставки попереднього кабінету та приймає присягу у членів новопризначеного уряду. Після призначення новий прем’єр має два тижні на представлення Сейму програми дій Ради міністрів з пропозицією надання йому вотуму довіри.

Зазначимо, 13 грудня Анджей Дуда має приїхати в Україну з офіційним візитом. Основною темою перемовин стане політика безпеки в контексті ситуації на Донбасі. Дуда також має намір зустрітися зі спостерігачами місії ОБСЄ і представниками ПРООН, а також вшанувати пам’ять убитих НКВС польських солдатів, похованих на кладовищі жертв тоталітаризму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.