Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

телерадіомовлення

MediaSapiens

Вівторок, 12 грудня 2017, 16:17

В Україні підрахували кількість української мови на радіо та ТБ

телерадіомовлення

Українські радіостанції перевищили мовні квоти за обсягами україномовних пісень у середньому на 13%.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив під час прес-конференції член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський, обсяги трансляції україномовних пісень на радіостанціях за рік дії мовних квот у середньому становлять 38%, що на 13% перевищує встановлені квоти.

Також, за його словами, обсяг ведення передач українською мовою сягнув 85% ефіру, що перевищує відповідні квоти на 35%.

"У середньому за весь рік обсяги пісень українською мовою в ефірі загальнонаціональних радіостанцій перевищували квоту на 15%, а в ефірі регіональних і місцевих радіостанцій – на 19%", – наголосив Сергій Костинський.

Загалом, порівняно з 2015 роком, кількість українських пісень в ефірі радіостанцій збільшилася удвічі.

Нагадаємо, з листопада минулого року набрав чинності закон щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій. Цей закон прийняла Верховна Рада України 16 червня 2016 року, а президент Петро Порошенко підписав його закон наступного місяця.

Станом на вересень, згідно з дослідженнями, Львівщина перебуває на п'ятому місці за кількістю української мови на радіо та ТБ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.