Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Батьківщина"

Прес-реліз,   Середа, 13 грудня 2017, 15:57

Іван Крулько: Чвари між правоохоронними органами шкодять іміджу України

ВО "Батьківщина"

Правоохоронні органи мають працювати заради спільної мети – подолання злочинності, а не влаштовувати розборки між собою.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час спільного ефіру на телеканалі «NewsOne» та радіо «Ера».

«Кожен має дуже чітко займатись своєю сферою. Кожен має діяти в межах закону, щоб рівень злочинності у різних сферах, не тільки у питанні подолання корупції, а й у питані злочинів проти особистості та в питанні безпеки громадян, знижувався. Має бути спільна робота у цьому напрямку, а не розборки, які лише шкодять міжнародному іміджу України і не сприяють подоланню злочинності в країні», – зауважив він, коментуючи питання нападок на НАБУ.

На думку народного депутата від «Батьківщини», атаки на НАБУ почались тому, що агентство стало достатньо незручним через відсутність тих залежностей, які має Генпрокуратура та інші правоохоронні органи від Банкової.

«Цей орган є найменш контрольованим і найбільш незалежним. Ось чому його намагаються максимально дискредитувати», – переконаний парламентарій.

Лише завдяки публічним заявам ЄС та сигналам непублічного характеру поки що цього не вдалось зробити. Зокрема, за інформацією Івана Крулька, дві найбільші фракції парламенту, БПП і «Народний фронт», планували ухвалити законопроект про надання права парламенту знімати голову НАБУ і це планувалося зробити разом зі звільненням Єгора Соболєва з посади голови Комітету ВРУ з питань запобігання корупції. Але після зустрічі посла США із керівництвом «Народного фронту» позиція різко змінилась і цей законопроект не був винесений до парламенту, звернув увагу політик.

Заступник Голови партії «Батьківщина» спрогнозував, що нападки на НАБУ продовжуватимуться й надалі, щоб звільнити Артема Ситника через призначення підконтрольних Банковій аудиторів.

«За законом виключно через аудит можна звільнити голову НАБУ і якраз цей механізм пробуватимуть застосувати. Зараз усе залежить від того, якого кандидата на аудитора НАБУ Комітет із запобігання корупції вже без Соболєва винесе на голосування наступного тижня. Пам’ятаєте ситуацію із «Хто такий містер Браун», якого вкинули у парламент і ніхто не знав, що це за людина? І це тоді, коли  були такі сильні кандидати, як пан Сторч – один із аудиторів в США, який перевіряв ФБР, чи Марта Борщ», – пояснив Іван Крулько.

Насамкінець він додав, що конкуренція між правоохоронними органами була завжди, але раніше вони дотримувались певної етики і не допускали дій, які виходять за межі здорового глузду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.