Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Середа, 13 грудня 2017, 16:35

На Львівщині введуть спільний митний контроль із Польщею

пункт пропуску

Порошенко анонсував запровадження спільного митного контролю на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні під час зустрічі із президентом Польщі Анджеєм Дудою у Харкові президент Петро Порошенко, Україна і Польща планують запровадити спільний митний контроль на спільній ділянці кордону.

"Ми домовилися на міжурядовому рівні, що ми вводимо спільний митний контроль, як ефективний засіб боротьби з корупцією і контрабандою", – наголосив петро Порошенко.

Зазначимо, у рамках зустрічі було розглянуто рішення про зняття мораторію на ексгумацію для поляків .

Нагадаємо, за рекомендацією Консультативного комітету президентів України та Польщі, засідання якого відбулось 17 листопада, у Кракові, в Україні мають скасувати для поляків заборону на проведення ексгумації та перепоховань.

Ще у квітні цього року Державна комісія не дала дозволу на проведення розкопів та ексгумації поляками у Костюхнівці (Волинська область).

У зв'язку з цим у Польщі склали список українців, яким заборонений в'їзд до країни. До нього увійшов відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, якого 18 листопада не впустили до Польщі. Він їхав із делегацією на вшанування загиблих українських воїнів.

В інтерв'ю Варіантам Святослав Шеремета пояснив причину таких дій поляків.

Також нещодавно Анджей Дуда призначив новий уряд Матеуша Моравєцького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.