Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівгаз

Четвер, 21 грудня 2017, 14:15

Загальнобудинковий лічильник газу встановлюватимуть лише за згодою мешканців будинку

Львівгаз

Верховна Рада прийняла закон про порядок встановлення лічильників на газ.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу. Це рішення підтримали 325 народних депутатів.

Зокрема, у законі йдеться, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку та передбачається, що встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території за рахунок тарифу на розподіл природного газу.

Крім того, законом передбачається, що у разі ненадання співвласниками багатоквартирного будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу суб'єктам господарювання, що здійснюють розподіл природного  газу на відповідній території, припинення розподілу природного газу таким споживачам забороняється.

Також законом встановлено, що встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання за рахунок тарифу на розподіл природного газу.

Крім того, законом змінено термін встановлення індивідуальних лічильників газу з 1 січня 2018 року на 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, на початку грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг перерахувала вартість тарифів для ЛМКП "Львіводоканал". 

Відтепер вартість повірки лічильників не входитиме у склад тарифів на воду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.