Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

П'ятниця, 22 грудня 2017, 15:58

Цьогоріч на Львівщині відкрили 7000 робочих місць

Центр зайнятості

За даними центру зайнятості, у 2017 році на одну вільну вакансію претендувало 2 безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявила в.о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук, у січні-листопаді 2017 року база вакансій центру складала 67,1 тисяч пропозицій працевлаштування, що на 13,1 тисяч більше, ніж минулого року.

Зокрема, станом на 1 грудня у області було 7026 вільних робочих місць, з них 5087 – для робітників, 1294 – для службовців, 645 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

За професійними групами найбільший попит спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32,1%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин (27,8%).

Також з початку року було працевлаштовано 51,5 тисяч осіб, що на 4,8 тисяч. більше, ніж минулого року.

"На початку грудня цього року у середньому на Львівщині на одне вільне місце праці претендувало двоє безробітних, тоді як торік було п’ять", – наголосила Оксана Іванчук.

За її словами, на кінець листопада 13,8 тисяч жителів області були офіційно визнані безробітними, з них 60,6% – жінки, 41,9% – молодь віком до 35 років. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.